Het is de grootste tegenstelling van de stad Amsterdam op dit moment. Hoe verlaten het is in het imposante Hudson’s Bay aan het Rokin, zo levendig en druk is het op de vijfde etage van hetzelfde gebouw. Sinds begin dit jaar is daar Ron Gastrobar Indonesia Downtown gevestigd nadat Blaauws vorige restaurant op die plek, Nacarat, niet het succes bleek waar op was gehoopt. Hoewel Michelin dat restaurant direct met een bib beloonde en iedereen het eens was over de geweldige kwaliteit van service en keuken, wisten te weinig mensen de plek te bereiken. Jammer maar Ron Blaauw schakelde door. En hoe!

Restyling

Er werd een grootse restyling doorgevoerd (Entree nomineerde hen onlangs voor de Hospitality Award ‘Best Restyling’) en de keuken van het Midden-Oosten maakte plaats voor die van Indonesië. Het restaurant kreeg een podium met muziek en entertainment, de getalenteerde Dimitris Leptokaridis ontfermde zich over de cocktailbar en Niels Leijssenaar werd verantwoordelijk voor de service. De centraal in het restaurant geplaatste keuken onder leiding van Luke Brouwer bereidt rijsttafels(!) streetfoodsnacks, Sataysting, en fantastische specials van topkwaliteit.

Mijn persoonlijke favorieten: Tartaar van Albacore tonijn, bonito flakes en sojatapioca, de decadente Wagyusaté, de Taco met pittige Balinese kip, kentjoer-kokosmayonaise en krokante kippenhuid, de Oester met groene peper, gember en appel en ook de Eend met tempeh en groene sambal mayonaise.

Schoolvoorbeeld van Wat, Hoe en Wie

Na wat puzzelen is de gouden formule inmiddels gevonden en draait de machine op de hoogste toeren. Wat een spektakel!  Dit restaurant is in Nederland op dit moment hét voorbeeld van hoe de WAT, de WIE en de HOE elkaar allemaal kunnen versterken. Geweldige kwaliteit van gerechten en dranken (de WAT), een restaurant waar iedereen direct foto’s begint te maken bij binnenkomst en zeker bij alles wat er gebeurt (de HOE) en service op absoluut topniveau (de WIE).

Lunch en diner

Het restaurant is geopend van dinsdag tot en met zondag voor lunch en diner en binnenkort ook op maandag. Gedurende de week wordt het tempo opgevoerd in licht en geluid, iedere avond van de week een tandje erbij. Op zaterdagavond is het restaurant altijd helemaal vol gereserveerd en dat is niet voor niets; Dan gaan alle registers  open! Je waant je in London, New York en zelfs een beetje in Las Vegas.

rongastrobar.nl/downtown  |  AdresRokin 49, 1012 KK Amsterdam

Deze pagina heet: Wouters Favourites. Het zijn mijn favoriete restaurants, dranken en dingen!

 

Deel →

U zoekt oplossingen voor uw gastvrijheid vraagstukken?

Neem contact op met Wouter Verkerk van Verkerk Bartstra

Top