Nobeltje is van Ameland. Wanneer je weleens op Ameland bent geweest dan is de kans groot dat je al kennis maakte met deze likeur op basis van rum. Veel mensen drinken ‘m als een shot, ik vind ‘m met een klontje ijs naast mijn koffie lekker. Likeurtjes naast de koffie; dat is (weer) helemaal hip bovendien; let maar op komende zomer!

Ik dronk mijn eerste Nobeltje ooit op het terras van Grand Café Van Heeckeren in Nes, de beroemde zaak van Harold van Workum die al zijn gasten Nobeltje laat proeven. Jaren later stelde Harold op datzelfde terras Barend Nobel aan mij voor die mij uitnodigde een keer naar zijn Hotel Nobel in Ballum te komen, daar waar het ooit allemaal begon. Hij vertelde me daar alles over zijn Nobeltje en hoe meer ik te weten kwam over het drankje, hoe beter het me begon te smaken.

Het verhaal van Nobeltje leest als een jongensboek. Dat verhaal lees je achter deze link. Barend Nobel vroeg me om in het jaar 2019 Horeca-vriend van Nobeltje te zijn. Dat vond ik leuk, ik zie het als een soort Nobel(tje)Prijs. Dat is toch een hele eer!

Op Horecabo is vanaf nu een Nobeltjepakket te koop. 5 boeken van mij, 2 boeken van Nobeltje (Cocktails met Nobeltje door Tess Posthumus, Sterke Verhalen van Ameland door Barend Nobel) en een kleine versnapering (Geen 18 geen druppel) Voor een Nobelprijsje!

 

 

Gelabeld met → 
Deel →

U zoekt oplossingen voor uw gastvrijheid vraagstukken?

Neem contact op met Wouter Verkerk van Verkerk Bartstra

Top