Bas Schampers is al jarenlang vriend en ambassadeur van Wouter’s Big5. Als ‘klittebandcoach’ werkt hij bij opdrachtgevers van Verkerk Bartstra en begeleidt hij leidinggevenden daar in hun groei naar echte ‘eindverantwoordelijken van alle gastcontactmomenten binnen het bedrijf’. Maar Bas doet heel veel meer dan coachen in gastvrijheid. Zo werd hij een paar jaar geleden als één van de eersten in Nederland bier-sommelier en richtte hij de Bourgondische Bierkelder op; een kelder onder een klooster waar zijn bier kans krijgt om onder perfecte omstandigheden te rusten, te rijpen en te ontwikkelen tot prachtige gerijpte bieren.

In de afgelopen jaren ben ik steeds enthousiaster geworden over gerijpte bieren en volgde ik bij Bas en zijn collega’s verschillende proeverijen en workshops. Ik leerden nieuwe smaakcombinaties kennen en schenk tegenwoordig bij sommige gerechten veel liever bier dan wijn. Ik ben niet de enige overigens, de vraag naar gerijpt bier is veel groter dan het aanbod en daarom zocht Bas naar een uitbreiding van zijn kelder. En dat is gelukt; Hij opent binnenkort op een fantastische locatie in het centrum van Breda. Daar heeft hij heel veel ruimte en bovendien de kans om zijn fans uit te nodigen en met ze te proeven.

Bas is een crowdfunding gestart om mensen vanaf het begin betrokken te laten zijn bij het nieuwe initiatief en misschien wel belangrijker; mensen in de gelegenheid te stellen nu al gerijpt bier te bestellen dat dan onder eigen naam een paar jaar in zijn kelders verdwijnt. In de ‘oude’ kelder heb ik zelf een plankje met flessen die liggen te wachten op bijzondere momenten en ik kan je vertellen; dat geeft een heerlijk rijk gevoel!

Je kan Bas helpen door via deze link zijn Crowdfundingpagina te bezoeken. Wees er snel bij, hij zit bijna vol! 

 

Deel →

U zoekt oplossingen voor uw gastvrijheid vraagstukken?

Neem contact op met Wouter Verkerk van Verkerk Bartstra

Top