Hof van Saksen is een vakantiepark dat zijn gelijke niet kent in Nederland. Gasten die in de afgelopen jaren op het resort in het Drenthse Nooitgedacht verbleven, zullen dat onmiddellijk beamen. Het resort is uniek, is luxe, is bijzonder, is educatief, hier en daar verheffend, heeft de langste en grootste waterglijbanen van de wereld(!) en heeft geen ‘huisjes’ maar ‘boerderijen’. Maar wat het écht bijzonder maakt dat zie je niet, dat voel je!

Het land van Hof van Saksen

Op Hof van Saksen voelen gasten zich eenmaal aangekomen, vrijwel direct op hun gemak; het gastheerschap van iedere medewerker (waar dan ook werkzaam op het resort) is een gegeven. De vibe is stijlvol en relaxed. Een week naar Hof van Saksen is een tripje naar het buitenland in Nederland. Je waant je in een ander land; je bent in het land van Hof van Saksen.

In de afgelopen zes jaar werkte ik twee keer voor Hof van Saksen door presentaties te verzorgen tijdens medewerkers-bijeenkomsten vlak voor het hoogseizoen. Ik bereidde me twee keer voor door als mystery guest een lang weekend op het resort te verblijven en door lange gesprekken te voeren met general manager Roland Rozenbroek. Sindsdien ben ik bewonderaar, fan en ambassadeur van dit resort én van Roland. Voor mij is Hof van Saksen op velerlei gebied hét voorbeeldbedrijf van Nederland.

Wat beter kán, dat móet ook beter!

Ik leerde in Roland een gepassioneerd liefhebber kennen die met heel zijn hart werkt aan de perfectie van gastvrijheid. Niet alleen voor gasten moet het meer dan goed zijn, zo moet het ook voelen voor medewerkers, voor buren, leveranciers en voor de natuur. ‘Goed genoeg’ bestaat niet in de wereld van Roland en Hof van Saksen. Als het beter kán dan móet het ook beter. Niet alleen omdat de gast dat verdient maar, en misschien wel vooral, omdat je dat zelf ook verdient.

Samen met zijn team bouwde Roland in de afgelopen jaren niet alleen aan de groei en uitbreiding van het resort, zij bouwden ook aan een droom. Een droom om in te wonen, al is het maar voor even. Het land van Hof van Saksen, met Roland als burgemeester. Wat hier is bereikt in de afgelopen jaren is uniek en een verplichte inspiratiereis voor iedereen die iets wil leren van gastvrijheid, van teamwork, van geloof in een missie en van ontzettend veel werkplezier.

Komt je droom uit?

Roland neemt binnenkort afscheid als burgemeester van Hof van Saksen en commercieel manager Eric van der Heijden is zijn gedroomde opvolger. Daarmee komt er ruimte op dit resort voor nieuwe mensen in het management team. Toen ik aan Roland, die in een andere rol langs de zijlijn actief blijft, vroeg naar wie zij zoeken zei hij: ‘Wouter, we gaan op zoek naar een nieuwe commercieel manager en daarnaast willen we dat de allerbeste F&B manager van Nederland bij ons komt werken!’

Als ik dat zou zijn, dan had ik het wel geweten. Het kan een droom zijn die uitkomt; wonen en werken in het land van Hof van Saksen in het mooie Drenthe.

 

Deel →

U zoekt oplossingen voor uw gastvrijheid vraagstukken?

Neem contact op met Wouter Verkerk van Verkerk Bartstra

Top